Снимка: архив, БулФото

Родителите на 4-годишния Паоло, прегазен в пешеходната зона на Стара Загора, ще настояват пред Апелативния съд в Пловдив да се промени квалификацията на престъплението.

Още по темата

„На първа инстанция тя беше сменена от убийство на пешеходна пътека на убийство на улицата. Ще настояваме и за увеличаване на присъдата”, каза майката на убитото дете Красимира Иванова в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Детето беше прегазено на 2 юни миналата година. Зад волана на джипа, който го уби, беше Георги Сапунджиев. Водачът беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор по съкратената процедура – без разпити на свидетели и вещи лица, след като призна вината си.

Сапунджиев обжалва присъдата. Той беше пуснат на свобода срещу 1 500 лв. парична гаранция.

Още тогава майката на Паоло Красимира Иванова каза, че това е нищожна присъда. Родителите ще обжалват.

Семейството не е запознато с мотивите на съда, които не са обявени. Оказало се, че понятието пешеходна зона не фигурира в редица закони. По думите на майката на Паоло има много вратички, които позволяват едно тежко престъпление да се квалифицира като много по-леко и това трябва да се промени.

Майката на Паоло заяви още, че е виждала Георги Сапунджиев да шофира, въпреки че му е забранено да кара кола 5 години. „Той ще бъде с отнето права, когато влезе в сила присъдата му и в момента шофира напълно законно”, заяви още Красимира Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase