Снимка: БТА

Георги Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора, получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, предаде БНТ. Окръжният съд в Стара Загора също така отне шофьорската книжка на Сапунджиев за срок от 5 години.

Решението е 5 години, но при поисканата днес съкратена съдебна процедура то е намалено с една трета.

Сапунджиев ще трябва и да плати 10 500 лв. за съдебните разноски на родителите на детето.

Присъдата може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни пред Апелативния съд в Пловдив.

По-рано днес съдът в Стара Загора освободи Сапунджиев от домашен арест срещу парична гаранция от 1500 лева.

Георги Сапунджиев уби момчето с автомобила си в пешеходната зона на града на 2 юни вечерта. Джипът „Ленд Роувър”, с който се движил, направил обратен завой и блъснал каращия колело Паоло. Детето загина на място пред очите на майка си и баща си.

Още по темата
След трагедията свидетели на кървавата сцена атакуваха с камъни Сапунджиев и той беше приет в болница. Няколко дни по-късно съдът му определи домашен арест.

Днес тази мярка беше отменена. Мотивът е, че след инцидента съпругата и двете му деца са се преместили да живеят в Берлин и той е останал сам в къщата им в старозагорското село Змейово.

Освен паричната гаранция на Сапунджиев му е наложена и забрана да напуска страната. Преди решението на съда шофьорът се призна за виновен. Делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, което самият той е поискал.

Родителите на Паоло бяха конституирани като частни обвинители. Те настояха за най-високата присъда от 10 години, защото престъплението е извършено по особено дързък начин. Според адвокатите им Сапунджиев е нарушил поне седем пъти Закона за движение по пътищата.

Окръжна прокуратура пък поиска 6 години и 6 месеца за Сапунджиев

По време на заседанието стана ясно, че Сапунджиев има 7 наказания от КАТ, сред тях е и за шофиране с 86 км. в час по  улиците на Стара Загора. Две трети от глобите не са заплатени до този момент.

Последната дума на обвиняемия Георги Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase