Снимка: архив Булфото

Софийският окръжен съд отложи за втори път тази седмица делото за клевета срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Причината е, че и днес адвокатката на зам.-шефа на ГЕРБ Елена Божурска не се яви пред съда, защото е нередовно призована, съобщи БТА.

Още по темата
Съдът е направил опит да призове адвокат Божурска на телефонен номер, за който се е предполагало, че е на адвокатска кантора, в която тя работи. Секретарят в кантората е приел обаждането, но в молба до съда посочва, че не познава Елена Божурска и тя не работи в тази кантора, стана ясно в съда.

Следващото заседание е насрочено за 8 октомври. За тогава Окръжният съд ще направи опит да призове защитника чрез адвокатската колегия, в която тя членува.

Цветанов е подсъдим за клевета заради негови интервюта от 2012 г., в които казва, че съдия Мирослава Тодорова покровителства организираната престъпност. Защитата на Тодорова предупреди, че след изборите Цветанов най-вероятно ще се сдобие с депутатски имунитет и няма да може да бъде съден.

Делото срещу бившия МВР шеф за клевета беше отложено и в понеделник. Тогава защитничката на Цветанов представила автобусен билет, с който удостоверява, че е в чужбина. Съдът тогава отчете, че това не е причина за отсъствието й я глоби с 1000 лева.

В Съдебната палата днес тече и друго дело срещу бившия министър – за нерегламентирано подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase