Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото

Втори ден продължава делото за катастрофата в Симеоновград, при която навръх Великден загинаха 6 души.

След като вчера бяха разпитани 15 свидетели, през днешния ден нови 20 разказаха пред Хасковския окръжен съд за Черния Великден в Симеоновград. Показания пред съда за жестоката катастрофа дадоха хората, които са се озовали на мястото на произшествието.

Голяма част от свидетелите не успяха да си спомнят подробности, които са се случили в злополучната нощ. Това според адвокатите на шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев дава основание единият да бъде оневинен, а другият да получи минимална присъда.

Според прокуратурата и частните обвинители дребните подробности в показанията на свидетелите не би трябвало да повлияят на изхода от процеса и двамата подсъдими да се отърват без или с минимални присъди.

Още по темата

"Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, а хората ще си свалят доверието от това правосъдие", коментира Ваня Георгиева, която е леля за загиналия при катастрофата Крисимир.

Междувременно единият от защитниците на подсъдимите адвокат Бойчо Бойчев поиска да бъде назначена графологична експертиза.

Съдия Красимир Димитров не уважи искането. Това даде основание на защитниците на Данаил и Живко да поискат отвод на съда с мотива, че делото се води тенденциозно в полза на обвинението. И това искане обаче не беше уважено.

Така делото продължава и утре с разпит на вещите лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase