Снимка: Булфото

15-годишният Валентин Стоянов, който е обвинен в побой над 16-годишния ученик Андрей Илчев,  остава за постоянно в ареста, реши Софийският районен съд.

Магистратите определиха случая като особено опасен, така както и поведението на 15-годишния младеж.

Той бе арестуван за побой над 16-годишния Андрей Илчев, който пострада тежко и се наложи единият му бъбрек да бъде отстранен.

Установено е, че 15-годишният нападател и съучениците му от Строителния техникум били маски в деня на инцидента и така Валентин нападнал Андрей.

Агресорът не само не е уплашил за здравето на своя опонент, но дори се похвалил във Фейсбук за стореното от него.

В съдебната зала стана ясно още, че Валентин Стоянов е регистриран в полицията за още един побой и за употреба на алкохол.

Още по темата

Инцидентът с Андрей има предистория, съобщава БТА.

На 11 ноември педагогическият съветник на 35-то СОУ сигнализирал в Четвърто районно управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от строителния техникум.

Служителите на реда разследвали обстоятелствата около инцидент, възникнал четири дни по-рано, когато в центъра на столицата четирима единайсетокласници от 35-то СОУ се спречкали с двама 15-годишни, които учат в професионалната строителна гимназия.

По-малките обаче били физически по-силни и нанесли побой на по-големите. Тогава всички те били разпитани, а единият от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда.

На двамата непълнолетни били съставени протоколи за предупреждение, последвали уведомления на родителите и на ръководството на учебното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe