Снимка: архив, Булфото

16-годишен ученик от столичното 35-то училище е бил зверски пребит от свой връстник. Момчето е в „Пирогов“ с тежки контузни рани и с опасност за живота, съобщиха от МВР.

Инцидентът станал вчера около 19 часа, когато 16-годишният Андрей бил нападнат от други ученици.

Незабавно на мястото на инцидента били изпратени автопатрул, криминалисти и инспектор от Детска педагогическа стая.

Пред тях битото момче успяло да каже, че било нападнато от двама или трима непознати. То било в тежко състояние и веднага е откарано в спешния център, където лекари продължават да се борят за живота му.

Полицията задържала единият от побойниците – 15-годишния Валентин, който учил в Строителния техникум.

Разследването показало, че инцидентът има предистория. На 11 ноември педагогическият съветник на столичното училище сигнализирал в Четвърто районно управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от строителния техникум.

Четири дни по-рано в центъра на столицата четирима единайсетокласници от 35-то СОУ се спречкали с двама 15-годишни, които учат в професионалната строителна гимназия.

По-малките обаче били физически по-силни и нанесли побой на по-големите.

Всички те били разпитани, единият от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда.

На двамата непълнолетни били съставени протоколи за предупреждение, последвали уведомления на родителите и на ръководството на учебното заведение.

Независимо от това се оказало, че задържаният е един от тези двама нападатели.

Битото момче е претърпяло операция, при която е  изваден единият му бъбрек , съобщи за БТА доц. Огнян Бранков - завеждащ детското отделение в болницата.

От побоя е травмиран и далакът на момчето.

Разследващият екип работи по установяване на обстоятелствата за възникване на инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase