Снимка: Архив, БТА

Свидетел по делото "Килърите" отказа да дава показания пред Шуменския окръжен съд, защото се страхува за себе си.

Галя Бръмбашка, която е единственият явил се свидетел на днешното заседание на съда, разказа, че е била призована да даде показания в процеса още през лятото, но е била в чужбина.

Още по темата

След като се завърнала в страната, е била готова да свидетелства, но вчера е получила няколко позвънявания на телефона си, които са я смутили.

Жената поясни, че при обажданията от другата страна на линията е имало мълчание и се е чувало единствено сумтене в слушалката.

Свидетелката заяви, че е много притеснена и не желае да отговаря на никакви въпроси, но е съгласна да бъдат прочетени показанията ѝ, дадени в досъдебната фаза.

Подсъдими по т.нар. дело "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Те бяха задържани при мащабна акция на полицията през юли миналата година, скоро след убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев.

Шестимата мъже са обвинени за участие в престъпна група за убийства, палежи, взривове и побои. Те отговарят пред Темида за организирането на убийствата на Борислав Георгиев, на адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase