Петър Стоянов - Сумиста отново се почувства зле в съдебна зала. Това наложи заседанието да бъде прекъснато, за да бъде прегледан от фелдшер.

На обвиняемия му бяха донесени шоколади, ябълки, месо и течности, които той прие.

Фелдшерът измери на два пъти кръвното му налягане, като при последното измерване апаратът отчете 155/95.

Стойностите от двукратното измерване на кръвната захар на Стоянов според медицинското лице са 3,7 при първата проба и 4,1 при втората.

Пред фелдшера обвиняемият се оплака от световъртеж и бучене в ушите, предаде БТА.

Адвокатът на Петър Стоянов поиска днешното заседание, което продължи над 8 часа, да бъде прекратено, а подсъдимите да бъдат конвоирани до ареста, където да бъдат прегледани от лекари.

Адвокат Розалина Апостолова заяви, че обвинителният акт се чете за подсъдимите и няма смисъл да продължават, след като те не са в състояние да го слушат.

Още по темата

Съдът уважи искането и прекрати днешното съдебно заседание. Делото ще продължи утре с изчитането на последните 2-3 страници от обвинителния акт.

Делото срещу "Килърите" започна вчера в Шуменския окръжен съд. Обвиняеми са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

По време на засезанието в понеделник на Сумиста отново му стана лошо и то беше прекъснато за около 40 минути. Оказа се, че Стоянов трябва да се  подкрепи с десерта, защото кръвната му захар е паднала, заради което му прилошало и получил световъртеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase