Илиян Тодоров. Снимка: Архив, Булфото

Софийският градски съд (СГС) реши, че делото за двойното убийство пред дискотека "Соло" не е изяснено, и възобнови следствието по процеса.

Очакваше се днес процесът да приключи, но съдът прецени, че преди да се произнесе, е необходимо да се извърши нова експертиза на видеозаписите от инцидента от вещи лица от БАН.

Според председателя на съдебния състав Румяна Ченалова това, което се вижда на записите, не отговаря на показанията на свидетелите.

Тя обясни, че първоначално по делото е била представена единствено техническа експертиза на информацията от записите, която по думите й била необективна.

Според наблюдаващия прокурор по делото Любка Костова в случая няма проблем. Тя каза пред журналисти, че това е преценка на съда, която не може да коментира.

Адвокатът на семейството на починалия Кирил Въжаров – Камен Михалков, заяви, че съдът трябва да се мотивира защо смята, че камерата е записала неща, които не са описани от свидетелите. Според защитника в случая няма разминавания, а картината от камерата е неясна.

Още по темата
Той добави, че всички обстоятелства по процеса са изяснени още от миналата година.

Подсъдим за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров, извършено през април 2009 г. пред столичния клуб "Соло", е Илиян Тодоров.

Вратарят на националния отбор по хокей Кирил Въжаров и приятелят му Васил Александров бяха убити при сбиване между две подпийнали приятелски компании, на метри от Съдебната палата, където сега се гледа делото срещу Тодоров.

Кирил бе наръган с нож и почина намясто, а Васил – на път за болницата. Тогава пострада тежко и трето момче – Кирил Димитров.

Делото продължава на 29 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase