Предполагаемият убиец на Кирил Въжаров и Васил Александров е Илиян Тодоров.

Първоначално съобщиха, че се казва Ивайло.

В 3 часа тази нощ в Перник той бе задържан като извършител на двойното убийство.

По информация на БНР, Тодоров се е предал сам, като е отишъл в полицията с адвоката си. Той го е направил по настояване на неговите родители. 

Младежът отишъл в 3.00 ч. тази нощ в пернишката дирекция на полицията заедно с адвокат, за да се предаде, а в 4.30 ч. е бил предаден на СДВР.

След това е бил на разпит в прокуратурата.

Предстоят още разпити и процесуално-следствени действия по доказване на деянието, съвместно със Софийска градска прокуратура.

Тодоров е от добро семейство от Перник.

24-годишният Илиян е син на генералния директор на Национална служба "Растителна защита" и председател на групата общински съветници на БСП в Перник Венцислав Тодоров, съобщава Дарик радио.

Бащата се ползва с авторитет и уважение в Перник.

Той е заместник-председател на областната организация на БСП в Перник и трети в листата на Коалиция за България на предстоящите избори от 14-ти Пернишки многомандатен избирателен район.

Преди влизането му във властта се е занимавал с частен бизнес в областта на селското стопанство, който е развил успешно.

Вчера жилището е било претърсено. Обискът е продължил около два часа. Илиян е завършил езиковата гимназия "Симеон Радев" в Перник, след което е бил приет за студент в София.

Трагедията се разигра пред дискотека на ул. “Позитано” в столицата.

Там смъртоносно бяха наръгани с нож двамата младежи, а трети бе ранен и откаран в болницата.

Илиян Тодоров не е криминално проявен. Задържан е за 72 часа.

Срещу него вече е повдигнато обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase