Снимка: Булфото

Точно година след като последната им жертва – студентът Румен Гунински, бе пуснат на свобода, „Наглите“ се изправят пред съда.

За днес в Софийския градски съд е насрочено първото заседание срещу членовете на групата, извършила едни от знаковите отвличания през последните години.

По делото обаче е постъпила молба за отлагане от адвоката на Ивайло Евтимов и то може да стартира във вторник, за когато също е насрочено заседание.

Ивайло Евтимов – Йожи, и Прокопи Прокопиев – Културиста, са обвинени като организатори и ръководители на престъпната банда.

Още по темата

Останалите подсъдими като част от групата са Даниел Димитров – Релето, Любомир Димитров – Гребеца, Павел Петков, Радослав и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

„Наглите“ ще отговарят пред съда за 11 отвличания. Сред жертвите им са бизнесменът Мехмед Чакър, синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус – Михаил, Ангел и Камелия Бончеви и Киро Киров.

Те са обвинени и за един опит за отвличане – на Борислав Динев.

Членовете на групата бяха заловени при двете спецоперации на МВР с кодово име „Наглите“ в края на миналата година.

Тогава в ареста бяха прибрани 27 души от София, Велико Търново и Монтана. Сред тях беше и соченият за близък до Алексей Петров Антон Петров – Хамстера, но прокуратурата не откри доказателства срещу него и свали обвиненията му.

Делото срещу деветимата „нагли“ се забави, след като през септември съдът върна обвинителния акт на прокуратурата заради пропуски.

От държавното обвинение тогава обявиха, че са знаели за грешките, но бързали заради огромния обществен интерес към процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase