Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Добре познатите в криминалните среди мъже с прякори Културиста и Йожи са тарторите на разбитата група за отвличания, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Полицейският шеф допълни, че голяма част от участниците в групата са изтърпeли ефективни присъди за знакови кражби в страната.

“Единият от ръководителите на групата – т.нар. Културист, е освободен предсрочно, като всъщност е изкарал на облекчен режим престоя си в затвора”, отбеляза Цветанов.

Той назова още прозвища на ключови играчи в бизнеса с крадени автомобили – Дебелото, Патицата и Хамстера, които също са били част от добре организираната мрежа.

Цветанов съобщи, че вследствие на работата на полицията е установена още една къща, в която по всяка вероятност са били настанени последните две големи жертви на отвличания.

“Наглостта и агресивността им е достигнала до такова безобразие, че дори са започнали да оборудват втора стая, която да имат на разположение. Това явно е било с цел да може да бъдат отвлечени едновременно двама души”, обобщи шeфът на МВР.

Той отказа да сподели къде точно се намира къщата, но отбеляза, че стаята за отвличания е била обзаведена по такъв начин, по който отвлеченият не е имал никакъв шанс да разбере къде се намира или пък да чуе странични шумове.

“Но има една хубава ножица, която е забита в стената, а знаете, че в подхода си за рязане на пръсти и уши похитителите използват точно такъв инструментариум”, категоричен бе Цветанов.

По думите му едно от лицата е било в чужбина до 3 часа тази нощ.

Още по темата

“Легнал си е да спи спокойно, но в 6 часа беше арестуван от колегите в дома си”.

Вътрешният министър сподели още, че действащ служител на МВР се проверява за евентуални контакти с групата.
Цветанов обясни, че се проверява дали контактите му с групата са били на оперативното ниво или с цел да им помага.

С широка усмивка на лицето премиерът Бойко Борисов също коментира случая по задържането на групата.

“Престъпниците ни вързаха номер точно в понеделник, когато бе визитата на президента на ЕС – обири във “Фантастико”, в Люлин... И ние им отвърнахме подобаващо днес, когато бе церемонията за награждаването на полицай на годината”, в типичен стил обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase