Дарин се провали в приготвянето на лаврак. Снимка: bTV

Участниците в MasterChef намаляват с всяка изминала седмица. Разделени на два отбора, състезателите имаха най-тежката задача до момента - да приготвят четиристепенно меню и да впечатлят взискателните си гости до момента – шеф готвачи от най-висок ранг.

Капитаните Ву и Стефан избраха различни подходи за да задоволят три от най-чувствителните небцета в България – шеф Цветомир Николов, шеф Иван Иванов, шеф Андрей Стоилов.

Морски водорасли с авокадо, хайвер и блини, царевична супа със скариди, агнешко и целувки с камембер и ягоди се конкурираха със стриди, равиоли, телешко с гъши дроб и профитероли.

Оценката бе категорична - победа за "червения отбор" с капитан Стефан.

Така "сините", заедно с провалилата се на стрес теста Диляна, застанаха зад печките в елиминационна битка.

Задачата бе да се сготви лаврак в пергамент със зеленчуци, сотиран спанак и крем от карфиол. Наглед лесната задача се оказа доста трудна и всички получиха критики от журито. Все пак най-добре се справиха Симеон и Кристина.

Най-лошите чинии бяха на Мариела Нордел и Дарин, които останаха последни пред журито. Въпреки, че филетирането на Мариела бе окачествено като "тотал щета" от шеф Михалчев тя се спаси на косъм от изгонването. Рибата на Дарин се оказа пресолена, той бе сбъркал начина на приготвяне в пергамента, а и нито една от гарнитурите му не бе оценена високо.

В крайна сметка той свали престилката завинаги и се раздели с мечатата да стане първият MasterChef. Но пък се закани да се завърне за победа във второто издание на шоуто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase