Източник: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Google Pixel XL може би е един от най-обсъжданите телефони в последно време. Дали заради това, че в момента Apple и Microsoft бяха поставени в изкуствено съревнование коя компания е по-иновативна (нищо, че Apple прибира 91% от общата печалба на смартфон индустрията) или пък просто, защото Google отдавна се опитва да пусне смартфон на пазара, който да е фактор.

Технологичният редактор Антонио Вилас-Боас от Business Insider решава да ползва устройството за седмица и да направи сравнение с iPhone 6S Plus, тъй като го ползва през последните 9 месеца. Естествено, описаното си е субективно, но пък е една гледна точка, която представяме. Ето и някои от основните плюсове, които той посочва.

Pixel е по-лек

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?

Неговият 6s Plus тежи 192 грама и не го е забелязвал кой знае колко, но разликата се е усетила с вземането на Pixel XL в ръце, който тежи 168 грама. 7S Plus тежи 188 грама, така че дори и при последният модел iPhone Pixel XL е по-лек. Pixel и е една идея по-тънък, макар да не се забелязва особено.

Дисплеят на Pixel е изключителен

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?

По-горе е показано как се вижда конкретна снимка на двете устройства при режим на максимална яркост (а самата снимка на двете устройства пак е с Pixel). LCD екранът на iPhone е добър, но цветовете не са толкова наситени и контрастът не е толкова силен, какъвто е на AMOLED дисплея на Pixel. IPhone 7 Plus е с резолюция от 1080 пиксела, но Pixel го засенчва със своите 1440 пиксела.

По-важното в случая е че AMOLED дисплеят показва всичко по-добре от LCD - снимките, видеата и приложенията са с по-наситени цветове и придават една по-модерна визия на телефона като цяло.

По-бързо зареждане

Защо Google Pixel е по-добър от iPhone?

На снимката се вижда експериментът на технологичния YouTube канал SuperSaf TV. Тестът е между времето за зареждане на Pixel XL, iPhone 7 Plus и Galaxy S7 Edge с фабричните зарядни. За два часа смартфонът на Google е напълно зареден, докато 7S Plus е на 72%. Но в случая победителят се оказва Galaxy S7 Edge, чието пълно зареждане е отнело 1 час и 29 минути. 

Изборът Pixel XL да работи по-бързо

Смартфонът на Google има интересна опция чрез своята операционна система - може да се избере премахването на анимациите, които се появяват при отваряне на приложения или слайдването между различните прозорци. Това значително подобрява бързината на Android и го няма в iOS (има опция Reduce Motion, но не е същата - намалява, но не премахва анимациите).

И като последна и може би основна причина Боас посочва много по-лесното боравене с нотификациите. При iOS се налага отварянето на самата нотификация, за да се затвори или да се навигира в самото приложение, ако тя идва от такова, докато при Android боравенето е много по-лесно и при заключен екран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase