Снимка: архив Ройтерс

Въпреки че Apple обяви, че базовият модел на новия ѝ смартчасовник ще струва 350 долара, компанията мълчи относно цените на останалите модели.

Нова информация обаче предполага, че версията от неръждаема стомана ще струва от 500 долара нагоре, а златната – между 4 и 5 хил. долара, пише Gizmodo.

Информацията идва от вътрешни източници в Apple чрез френския уебсайт iGen.fr. Според MacRumors досега сайтът е предоставял достоверна информация, включително и точните размери на iPhone 6 и 6 Plus.

Смята се, че цената от 350 долара се отнася за алуминиевия часовник на модела. При това положение сумата от 500 долара изглежда напълно възможна за версията от неръждаема стомана.

Цената на златния модел, разбира се, зависи от това колко злато има в него, но сума от порядъка на 4-5 хил. долара със сигурност ще го пренесе в сегмента на луксозните стоки.

Също така източниците на iGen.fr твърдят, че Apple иска да пусне часовника колкото се може по-рано на пазара, въпреки че според други слухове дебютът на новия продукт ще бъде чак през пролетта на 2015 г. 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase