Оригиналният италиански площаден театър "Комедия дел’Арте" отново е в България. Тази вечер спектакълът "Близнаците" на френско-италианската трупа "Романтика" ще ни потопи в магията на това изкуство. Спектакълът е от 19:00 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина в София.

"Спектакълът е зареден с много енергия, по този начин забавлението най-добре достига до зрителите", сподели Ребека Бианки в студиото на "България сутрин". Тя отскоро е част от трупата, но бързо се вписва в спектаклите и стила на театъра.

Освен в София, "Близнаците" ще бъде част от Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета" в Созопол от 5 до 10 август.

"Важното е, че публиката е в центъра на спектакъла. Връзката ни с публиката, отивайки при нея, създава най-много забавление и смях, защото има пряк контакт", каза актьорът Емануеле Контадини пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той не за първи път ще играе пред български зрители.

"Българската публика е много гостоприемна, много топло и радушно приема нашите спектакли. Публиката проявява любопитство, което ни зарежда най-много", каза актьорът.

Международният фестивал в Созопол ще предостави в рамките на 6 дни емоции на сцената и по улиците на града.

"Всичко, което ще се случи там, е с една цел - Созопол да се превърне в един театрален център, да има забавления на улицата, на площада. През тези 6 дни да изживеем една театрална магия", каза организаторът на фестивала Мариета Ангелова - Марионета.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase