Снимка: Булфото

След като на 30 май Христо Мутафчиев прати отворено писмо до политиците, в което изрази гнева си от сравненията на тяхната работа с изразите  "лош театър" и "истински цирк", този път председателят на САБ изпрати писмо до президента Росен Плевнелиев.

В него актьорът моли държавния глава "да намери начин бъдещето на България да не зависи от компрометирани псевдополитици". Мутафчиев се е подписал като гражданин на Република България и актьор в МГТ "Зад канала"

"Що за циничност е човек без морал, който се "крие под масата" от гнева на интелигентните хора на протеста, който се държи провокативно и нагло с тези, които са го избрали за народен представител, който си плаща, за да провокира конфликти, да оглавява Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание и да е член на Консултативния съвет за националната сигурност на Републиката?" - пише Мутафчиев в отвореното писмо до медиите.

Още по темата

По думите му страстта, с която се случват протестите, говори за криза на морала и етиката в политиката и за непримирима гражданска позиция, изразена чрез мирен протест. Христо Мутафчиев изказва подкрепа към гражданите на протеста, които се борят, за да има бъдеще за нас и за децата ни тук, в България. Той вярва, че усилията не са напразни и призовава: "Нека заедно бъдем промяната, която искаме да видим."

"Г-н президент, вярвам в мирния и позитивен за България и гражданите й изход от ситуацията, вярвам в държавността и институцията, която представлявате, и ви подкрепям в усилията да бъдете фундамент на здравия разум и интелигентния избор!", пише още председателят на САБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase