Програмата в предпоследния ден от Малкия сезон в Сфумато ще на камерна сцена в 18.00 часа с “Без съмнение” - спектакъл на Иван Ковачев, който вече сме ви представяли.

Снимки от него можете да видите тук.

Повече за постановката виж тук

“Без съмнение” съдържа три едноактни пиеси от Жорж Фейдо - автор, когото критиците определят като „ Бах на фарса”.

Пиесите му са обявени за предшественици на сюрреалистичния театър, на театъра „ ДАДА” и на театъра на абсурда.

Проектът включва първите две цялостни пиеси на Фейдо- „ През прозореца” (1882г.), „ Любов и пиано” (1893г.) и „ Нашият годеник” (1894г.).

От 19.00 часа ще можем да видим акцията на Бора Петкова “Бивша шоколадова фабрика”

По същото време в голямата зала на Сфумато ще започне “Хирошима, моя любов” на Йосиф Шамлиев, с участието на Велислав Павлов, Симона Костова и Стоян Младенов.

В него ще видим героите на Дюрас, които се обичат след криза. А кризата е на съзиданието вътре в тях. Тегобите са морални - да забравиш любовта си.

Героите на Дюрас не биха се обикнали, ако не бяха преживяли подобна криза. Просто не биха намерили път един към друг.

Смъртта ги е принудила да преживеят Забравата -код към онова, което са преживяли и прозрели. Тя означава, че те са били принудени да забравят, че обичат.

Но това е и любов, голяма любов. Просто предателството е друга форма на любов...

От 20.30 часа в камерна зала започва “Колаж по Пикасо”- авторски проект на Орлин Дворянов в сдружение “Изкуство в действие”.

“Колаж по Пикасо” е мултимедиен пърформанс чиято идея е свързана с интерпретацията на пиесата на Пабло Пикасо”Четири малки негърчета”.

Разделен на шест части, с участието на12 човека, пърформансът протича на базата на последователно редуване на мултимедийна прожекция и движения на живо, организирани съобразно мултимедийни модул

В камерна зала ще гледаме още един проект на сдружението - "Траектория на безнадежността” с автори и участници Доротея Ангелова, Яна Петрова, Камелия Пейчинова, Иван Кръстев, Ася Мишева и Румен Генов.

Пърфомансът е построен на принципа на противопоставяне “индивид-група”. В основата му е поставено движението на тялото.

Акцентите в действието са свързани с експресивни поведенчески прояви, провокирани от сблъсъците между самите участници и между тях и материалните обекти разположени в пространството.

Тази вечер програмата ще завърши с концерт на група “Осил Амук” в пространството пред театъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase