Снимка БГНЕС

Повдигат две обвинения срещу психично болния мъж, който в Дупница открадна кола с двете деца на собственичката в нея, съобщи БНР. Едното обвинение е за отвличане, като санкцията е до 15 години затвор, другото - за кражба на автомобил.

Случаят е от понеделник на обед, когато в центъра на Дупница 39-годишен мъж подкара кола с работещ двигател и незаключена, а на задната ѝ седалка се оказали две деца - на една и на четири години. Майката през това време била в аптека наблизо, за да купи лекарства.

Децата бяха намерени невредими до параклиса "Св. Спас" извън града. Мъжът беше задържан в рамките на 15 минути. Той е посочил къде е оставил децата. Коментира се, че той е подкарал колата, без да е предполагал, че на задната седалка са двете деца. Като разбрал, ги оставил до параклиса.

Изготвя се експертиза за психичното състояние на мъжа, той е освидетелстван с психично заболяване, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Марияна Сиракова.  

Психично болният мъж през 2010 г. откраднал патрулен автомобил и катастрофирал с него на главния път Е-79, като се ударил  в мантинела край с. Джерман, колата била потрошена напълно.

До края на седмицата се очаква да приключи предварителното разследване по случая. След това ще се прецени дали и на майката не следва да бъде наложена някаква санкция, акт - за това, че е оставила автомобила незаключен и с работещ двигател с двете деца вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase