Снимка: БГНЕС

Най-малкият град в България - Мелник няма банкомат от началото на годината. Градчето е сред една от посещаваните туристически дестинации целогодишно.

Туристите, които отиват до Рупите или Сандански, често се отбиват да опитат прочутото мелнишко вино. Но трябва да знаят, че в града няма банкомат и няма откъде да изтеглят пари в брой. А това е проблем и за местните хора.

Каквото зависи от общинското ръководство, е направено, има допитвания до 90% от всичките банки - твърди пред БНТ кметът Сашо Филипов.

"Тяхната теза е, че обслужване на един банкомат на месец струва от 1000 до 1200 лв., тук влизат застраховка, джи пи ес системи, зареждане и такива неща. И казват, че на тоя етап не им се връзва да сложат банкомат", каза още кметът.

По думите му в града е имало банкомат, но вероятно поради същата причина са го премахнали и вече от половин година банкомат в града няма.

Ресторантьори също се оплакаха, защото губят клиенти. Пенсионерка разказа, че трябва да ходи до Сандански да си изтегли пенсията, но пътят до там ѝ излиза 10 лв. Тя коментира, че дори аптека няма в Мелник.

Кметът уточни, че дават помещението без пари, но няма аптекари, които искат да идват да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase