Снимка: bTV
Съседи от блок на ул. "Димитър Талев" в Пловдив пропищяха от жена, която събира тонове отпадъци в апартамента си. Миримата във входа е непоносима, а фауната от хлебарки и плъхове се разраства. Жителите от коопперацията многократно са подавали жалби до институциите, но засега решение на проблема няма, съобщава bTV.
 
Николина Стоянова и дъщеря ѝ Кремена обитават апартамента повече от 30 години.
 
Жителите на входа разказват, че с всеки изминал ден боклуците се множат. Обаждали са се до полицията, пожарната и ХЕИ. От там са казали, че съседите трябва да решат спора помежду си.
 
От кметството на район "Южен" потвърдиха, че са постъпили три жалби.
 
"При последвали проверки на служители на районната администрация не е осигурен достъп до жилището. За всяка жалба са уведомени Първо районно управление на МВР-Пловдив и Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.
 
Отговорът на пожарната е, че до 2 декември 2017 г. боклуците трябва да бъдат премахнати. Тъй като отпадъците не са били преместени, е наложена глоба, но тя не е платена.
 
За да потърсят решение на проблема жителите на входа са наели адвокат.
 
Той заяви, че има шанс битката срещу боклуците да бъде спечелена, тъй като от Пожарната са констатирали, че апартаментът е пожароопасен.
 
"Целта е жилището да бъде почистено, дезинфектирано, за да може хората да живеят нормално", подчерта адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase