Снимка: Pixabay

53 сигнала за паднали клони на дървета са подадени към аварийните екипи на Столичната община до 6 часа в неделя сутринта. Отчупените клони вече са отстранени. Имало е и сигнали за проблеми със строителни огради.

В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Поради скъсани кабели проблеми с електрозахранването има в част от кв. „Дружба“ 2. Към момента екипи на експлотационното дружество работят за възстановяване на електроснабдяването.

От Столичната община напомнят на гражданите да обезопасят от незакрепени предмети на тераси на жилища.

Изпълнителите да обезопасят строителните скелета и огради на съответните обекти, а търговските фирми рекламно-информационни елементи.

А за днес е обявен жълт код за силен вятър.

Предупреждението за вятър е в сила за областите Монтана, Враца, София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. Вятърът ще бъде юг-югозападен с пориви до 22 – 24 м/сек.

Очаква се поривист вятър от юг-югозапад със скорост 14-17 м/сек и пориви 17-22 м/сек в морето около Варна и Бургас. Морското вълнение е 3-4 бала. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase