Снимка: Plovdiv24

Мъж загради част от Кукленско шосе на входа на Пловдив с колчета и лента и блокира движението. Това вбеси шофьори, които се опитаха да пробият блокадата.

А причината за нея – човекът твърди, че имотът, върху който е построен пътят, е негова частна собственост. Битката му да си върне терена продължавала вече 20 години. Собственици на земята, на която преди време е било изградено автобусно обръщало, вече са синовете на мъжа – Александър Пижев.

Той се решил на крайната мярка, защото му е писнало да гледа как различни институции само си прехвърлят топката, информира "plovdiv24".

Заедно с Пижев булевардът днес затвориха и синовете му, техният адвокат и геодезисти, които трябва да измерят и определят точните граници на имота.

Преди обяд заграденото пространство на пътя бе няколко десетки метри от платното за влизане в Пловдив. Движението по шосето бе блокирано.

Малко по-късно гневни шофьори се опитаха да се саморазправят с Пижев. Един от водачите му обясни, че съпругата му е бременна и опита да премине през колчетата, разказа "trafficnews".

Скоро след това се появи полиция, която отпуши движението и повика Пижев на разпит.

Мъжът обясни, че още на 12 октомври е уведомил КАТ, община Пловдив и Родопи за намеренията си, но реакция не е имало до тази сутрин, когато му се обадил юрисконсултът на Община Родопи и му казал да не затваря пътя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase