Снимка: БНР

Изплатени са 40% от заплатите за юли на персонала на врачанската болница. Днес обаче служителите отново протестират. Възловият за движението във Враца булевард "2-ри юни" беше блокиран от врачани и медици.

Още по темата

Гражданското недоволство е в подкрепа на болницата, която е пред фалит и в риск да загуби персонала си.

За пореден път врачани се обявиха в подкрепа на болницата и изтъкнаха, че един окръжен град не може да остане без болница. Прокуратурата трябва да проведе разследване кои са виновниците за сегашното положение на болницата, а правителството - да измисли оздравителен план за лечебното заведение, обясниха те.

Засега от ръководството на болницата не съобщават колко са подадените молби за напускане, съобщи БНР.

Д-р Валери Симеонов, член на Управителния съвет и завеждащ отделение обясни, че оставките винаги могат да бъдат депозирани хората искат да накъде отиват нещата преди да напуснат.

Пред протестиращите депутатът Петя Аврамова и областният управител Малина Николова съобщиха, че активно се работи за намиране на вариант за оздравяване на болницата, която е пред фалит.

Лекарите от болницата заявиха, че са доволни от преведените заплати за месец юли, но се съмняват, че има решение за това как оттук нататък ще получават заплатите си.

Тежкото финансово състояние на болницата пречи тя да изпълнява своите задължения и пречи пациентите да бъдат лекувани качествено, обясниха те.

Общинският съвет във Враца ще гласува да разсрочи с една година дълговете за местни данъци и такси на болницата в размер на 490 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase