Снимка: Dnes.bg

Джип уби полицейски служител на пловдивския бул. Санкт Петербург. Инцидентът стана този следобед в района на парк Лаута.

36-годишният катаджия слизал от патрулния автомобил, за да спре бързо движещ се джип, управляван от жена. Той е пометен от превозното средство. От удара обзорното стъкло на автомобила е счупено.
"Джипът профуча покрай мен с висока скорост. Катаджията беше на платното и вдигна палката, за да спре колата. Тя обаче буквално го помете", разказа очевидка на инцидента пред Dnes.bg

За високата скорост, с която се е движил джипа свидетелстват и местата на тялото на пътния полицай и вещите, които са паднали при удара. На мястото на сблъсъка са шапката и палката на служителя, 20 метра по-надолу е паднало тялото, а колата е успяла да спре чак след 70-80 метра.

Водачката е откарана в болница, за да й бъде взета кръвна проба и да се направи тест за наркотици. На място в момента има шест полицейски коли и няколко мотора на звено "Сигма". Огледът на мястото на катастрофата продължава.

За последната една година това е втория пътен полицай, убит по време на проверка.
Загиналият служител е на 36 години, семеен с две деца. В парка се провежда народен събор и най-вероятно загиналият полицейски служител е бил дежурен на шосето. Пътят е блокиран.

Във връзка с трагичния инцидент, се прекратяват представленията на двете сцени на Народен събор - Пловдив, съобщиха от общината.

Обявената за днес и утре програма се отменя по решение на организаторите.
„Изказваме дълбоки съболезнования към семейството, близките и колегите на загиналия полицай”, заяви кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase