Снимка: Dnes.bg

Общ преглед
10 минути за километър. С такава скорост се движи колоната, задръстила АМ "Хемус" в посока София, предаде репортер на Dnes.bg.
Още по темата

Задръстването започва от 45-ия километър на магистралата и приключва с вливането в една лента до тунела "Ечемишка".

Трафикът е допълнително усложнен от аварирали автомобили - "БМВ" със смолянска регистрация и "Фолксваген Поло" със софийска регистрация - вероятно прегрели.

Движението нататък е нормално.

По-рано колона от автомобили се бe образувала и на магистрала "Тракия" в посока София заради катастрофа. Инцидентът стана около 13:30 ч. на разклона за Верила.

При инцидента пострада пътничка от аварирал автомобил. Оказана й е медицинска помощ на място, след което е откарана в болнично заведение в столицата, съобщиха от МВР.

Интензивен е и трафикът към този час на деня и на входовете на София. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел "Пътна полиция" към СДВР, пред "Фокус".

"По-натоварено остава движението по булевардите "Цариградско шосе", на входа на "Ботевградско шосе", както и по стария път от Перник. Интензивен е трафикът от Пловдив към София. На някои места имаше задръствания", каза той.

Комисар Тенчо Тенев поясни, че светофарните уредби са на автоматичен режим.

"Не се налага да се регулира движението ръчно, но сме в готовност, ако се образуват по-големи колони", уточни той.

По думите му на територията на София са станали няколко леки пътни инциденти заради несъобразена скорост.

"Едното е от сега в кв. "Дружба" с момче и момиче, които са се ударили в стълб заради несъобразена скорост. Двамата са с охлузни рани. Настилките са мокри, в момента вали, може би ще го обърне на сняг. Времето е неприятно", коментира комисар Тенев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар