Снимка: Архив, Булфото

В последния почивен ден от коледните празници се е образувала 3-километрова колона от автомобили на автомагистрала "Хемус" в посока столицата, съобщава "Фокус".

Колоната е от 42 км до 45 км на автомагистралата, преди тунел "Ечемишка". Причината е стеснение на пътния участък заради ремонтни дейности.

Пътищата са хлъзгави и мокри, на места се е образувала мъгла, която затруднява видимостта.

Колона от автомобили се e образувала и на магистрала "Тракия" в посока София заради катастрофа. Инцидентът е станал около 13:30 ч. на разклона за Верила.

Пострадала е пътничка от аварирал автомобил. Оказана й е медицинска помощ на място, след което е откарана в болнично заведение в столицата, съобщиха от МВР.

Движението в района на катастрофата се извършва в активните ленти на магистралата, но е затруднено.

Началникът на Отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев пък съобщи, че е норамелн трафикът на входовете на София.

"Започна леко да се натоварва движението по някои булеварди. След около час и половина – два, ще е по-интензивно", обясни той.

Комисар Тенев посочи, че към този час се натоварва леко движението по булевардите "Цариградско шосе", на входа на "Ботевградско шосе", както и по стария път от Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase