Снимка: bTV

Експерти от Община Царево извършиха рано тази сутрин проверка на плаж "Оазис" край Лозенец, съобщиха от общината.

Още по темата

Всичко, което са констатирали експертите, е подробно описано в протокол, който до края на деня ще бъде изпратен на Областна управа Бургас, РИОСВ – Бургас, както и на Министерство на туризма, които ще се изкажат компетентно по проблема.

От компетенциите на Общината е да се намеси в случаите на незаконно строителство, поставяне на временни обекти, както и на отнемане на пясък от плажната ивица, въпреки това Община Царево се ангажира да определи фактическата обстановка на плаж "Оазис", поради което бе направена проверка, отчитат още от Община Царево.

"Стопанисването на плажовете е основна отговорност на Министерство на туризма, като техен собственик. Съгласно своите правомощия Общината винаги ще се отзовава и ще съпътства всички действия за законосъобразното  ползване на плажните ивици и недопускане унищожаването на природните дадености и опазването на флората и фауната на морския бряг", бе коментарът на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Както Dnes.bg съобщи, в почивния ден се появиха сигнали, че багери унищожават пясъчните дюни край комплекс "Оазис" до Лозенец. Сигналът дойде от собственици на имоти във вече построения комплекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase