Снимка: Нова тв

Летният сезон наближава, но скандалите с незаконни строежи продължават. Най-новият случай е в Синеморец.

Според РИОСВ-Бургас строителните работи в Синеморец се извършват без инвестиционното предложение на инвеститора да е съгласувано с инспекцията.

Строежът на метри от морето започнал преди Великден. Оказва се, че парцелът е част от природен парк „Странджа” и две зони от мрежата Натура 2000, съобщи Нова тв.
 
"Строителството е започнало без да има приключила процедура с положително становище по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. Издадено е също в нарушение на законодателството разрешително за строеж от главния архитект на Община Царево”, обясни директорът на РИОСВ-Бургас инж. Таня Манолова.

"Строежът не е съгласуван с нас. По принцип всички дейности, които се извършват на територията на природния парк в горския фонд и в земеделските земи трябва да се съгласуват с дирекцията на парка”, заяви Владимир Димитров, директор на природен парк "Странджа".

"Главния архитект на Община Царево ще бъде санкциониран с глоба и незаконното строителство непременно трябва да бъде премахнато", заяви от своя страна Детелина Иванова, главен експерт в РИОСВ-Бургас.

От еко-инспекцията са изпратили до инвеститора заповедта си за спиране на строежа още на 16 април, но до момента нямат обратна връзка дали фирмата е получила документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase