Снимка: Булфото, архив

Общ преглед

Тежък инцидент с бързия влак София - Варна е станал в района на ж.п. гара Калояновец, област Стара Загора, съобщиха от МВР.

По първоначална информация композицията е дерайлирала. Към мястото на инцидента веднага са изпратени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров също пътува към мястото на инцидента.

От министерството на транспорта потвърдиха, че вследствие на инцидента е починал машинистът на влака. От полицията в Стара Загора уточниха, че са ранени общо 14 души. Няма опасност за живота им.

Инцидентът е станал около 15,15 часа. Влаковата катастрофа е станала на входните стрелки на гара Калояновец, съобщи пред bTV Християн Кръстев, главен директор на „Холдинг БДЖ.“ По думите му загиналият машинист е от локомотивно депо Пловдив и е загинал на място.

Във влака са пътували около 150-160 пътници, уточни Кръстев. Повечето от тях се преглеждат на място, но няма сериозно пострадали.

По трасето имаше ремонт, който приключи съвсем наскоро. Влакът се е движел според указанията, посочи шефът на БДЖ.

Премиерът Пламен Орешарски също потвърди за инцидента в социалната мрежа Facebook.

"Днес в 15.17 е станал тежък инцидент с влакова композиция на пътнически влак София-Варна, която е дерайлирала в района на ж.п. гара „Калояновец”. Към мястото на инцидента са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция, пожарна безопасност и защита на населението. В момента се уточнява броят на пострадалите.

Създадена е организация и към мястото на инцидента пътуват вицепремиерът Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Лазаров, както и министър Данаил Папазов и зам. министър Гинев, шефовете на БДЖ Християн Кръстев и на НКЖИ Милчо Ламбрев. Поддържам непрекъсната комуникация с компетентните органи относно ситуацията", сочи изявлението на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар