Спасителната операция в Албена. Снимка: БТА

Още една жертва е намерена във Варна, в канала на квартал „Аспарухово“. Сигнал за забелязано женско тяло във водите на канала в квартал "Аспарухово" е подаден около 18.30 часа днес, съобщиха от полицията.

Спасителни екипи са се отзовали на мястото. Тялото е било извадено на брега и се извършват процесуално-следствени действия за идентифициране на жената.

Жертвите след потопа във Варна вече са 11, сред които и две деца, след като приливна вълна, спуснала се от гористата местност над кв. „Аспарухово”, заля част от квартала, разруши и изрови улици, събори жилищни постройки.

Още по темата
По потвърдена информация един е загинал в област Добрич, макар че неофициално се съобщава за още две жертви.

Тежка остава обстановката в областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове.

По последна информация вече напълно е възстановено движението по републиканските пътища в областите Варна и Добрич, отпадат ограниченията за движение по пътя "Албена" - Кранево - Златни пясъци и пътя Оброчище - граница област Варна, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Електрозахранването на част от град Добрич и региона е преустановено с цел осигуряване на обществената безопасност и предотвратяване на животозастрашаващи ситуации, съобщиха от Енерго-Про. Множество трафопостове са под водата и захранването им се изключва с цел осигуряване на безопасността.

Към 20 часа обстановката в града остава непроменена и водата продължава да поддържа високо ниво. Благодарение на активната работа на екипите на Енерго-Про броят на засегнатите клиенти е намален от 6 000 на около 3500.

Към настоящия момент е напълно невъзможно възстановяването на захранването при наличие на вода в съоръженията, тъй като това създава опасност за живота на хората в района, съобщават от дружеството.
 
Освен части на град Добрич без електрозахранване е и с. Батово, където има паднал стоманорешетъчен стълб. Теренът е непроходим и не е възможно влизането на техника, с която да се подмени стълба.

Електрозахранването на помпена станция Батово не е засегнато и тя продължава да работи.

Междувременно стана ясно, че 1200 туристи в Албена са били евакуирани от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска, съобщиха от курортен комплекс „Албена”.

Гостите са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от тежката метеорологична обстановка през последните 24 часа.

Най-засегнат от проливните дъждове е хотел „Гергана”. Водата отнесе част от фоайето на рецепцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase