Издирваната Адрияна. Снимка: МВР

Петнайсетгодишната Адрияна Горанова, която беше отвлечена преди дни от дома си в Троян, е била бита и изнасилвана от съпруга си Найден, сподели майка й Катя.

"Адрияна беше женена в Тръстеник. На 14 септември направихме сватба, тя си избра това момче, по любов. После дойдоха на гости и тя ни разказа, че в онзи дом я бият и изнасилват", продължи тя.

Ромското семейството взима мерки и си я прибира, но в четвъртък вечерта мъжът й дошъл от Тръстеник, за да си я иска. Адрияна обаче останала при родителите си.

"В петък около 3 часа дойдоха и започнаха да ни бият. Влязоха с брадва и бухалка", разказа още Катя пред ТВ7.

Бащата на Адрияна сега е в болница с травми от побоя. По пода на къщата още личат кървавите следи от мелето, разразило се в къщата им.

След побоя ромите задигнали булката и избягали, все още полицията издирва 15-годишното момиче, засега безуспешно. Униформените проверили всички адреси, на които евентуално може да се крият похитителите й.

Шефът на троянската полиция Николай Ичев обясни, че имат информация за това, че похитителите държат Адрияна в плен на територията на друга областна дирекция.

Още по темата

"Нямаме обаче информация момичето да е намерено. В първите минути след отвличането много трудно се водеше комуникация с близките, не знаехме причините за това отвличане. Впоследствие стана ясно, че става въпрос за взаимоотношение между ромски фамилии. Оказва се, че семействата са роднини, познават се", разкри цялостната картина Ичев.

Една от сестрите на отвлечаната Адрияна също се оказа, че е била съпруга на мъж от семейството в Тръстеник, но и тя избягала, защото била подложена на тормоз.

"Биеха ме, тормозеха ме, направиха ми дете. 6 години съпругът ми Зарко не се интересува как живее това дете", сподели момичето и изрази надежда сестра й час по-скоро да бъде открита жива и здрава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase