Общ преглед

"Пейката на любовта" вече радва младите хора в Дряново. Тя се намира на екопътека "Дряновска" и предоставя приказна гледка към Дряновския манастир, където местните жители и туристите могат свободно да се насладят на красотата на природата.

"Бихме желали да популяризираме направеното, за да разберат повече хора за тази пейка, а и други да се вдъхновят да предприемат действия за подобряване на средата около тях“, заявиха организаторите на инициативата от сдружение "Мога", което вече предприе редица инициативи в планинското градче.

Преди време младите хора на Дряново подхванаха акция по засаждането на 100 дръвчета на различни места в града, а малко по-късно заедно с художниците от "140 идеи" създадоха 5-метрово изображение на майстор Колю Фичето.

Още по темата
Няколко дни предварителна подготовка и един ден работа на място са били необходими за облагородяването на пейката и района около нея. Тя беше пребоядисана и лакирана, а до нея е поставено оригинално кошче за боклуци, създадено от стар пчелен кошер.

"Обновихме тази пейка заради любовта си към Дряново и за всички, които са докоснати от това велико чувство. Било то към половинката си, към приятелите, природата или нещо друго. И за да докажем още веднъж, че хубави неща могат да се случват навсякъде и за това не са необходими огромни средства, а само безкористно желание за положителна промяна“, обясняват инициативата си младите патриоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар