Общ преглед

Какво може да промени облика на един малък български град? Отговорът се оказа много прост - няколко ентусиасти с много идеи и огромно желание.

Младежи от неправителствената организация "МОГА" изрисуваха 5-метрова картина на уста Колю Фичето в град Дряново. Прекрасната рисунка на бележития български строител заема мястото на старите графити, с които бе отрупана  подпорната стена до историческия мост, строен от майстор Колю Фичето.

"Отне ни един ден и много доброволчески труд, за да измажем цялата стена (30х5 метра) с фасаген, за да сме сигурни, че рисунката ще остане дълго. На момчетата от "140 идеи" пък им трябваха три дни, за да избистрят концепцията си и да сътворят този графит, който е повод за гордост на всички дряновци", заявиха младите ентусиасти и допълниха:

"Целта на целия този труд бе не само да създадем една уникална туристическа забележителност, но и да покажем на самите дряновци, че има млади хора, които вярват, че промяната е възможна. Защото ние осъзнаваме, че всичко зависи от нас и поехме обединението на хората зад една оптимистична идея в наши ръце".

Само за последните три месеца от сдружението са организирали две почиствания на Дряново, кинопрожекция, работилница за мартеници, празник в детската градина и засаждане на 100 дръвчета.

"Искахме да направим нещо, което е достатъчно голямо, за да предизвика шум в града. Нещо, което хората в Дряново не са виждали по улиците преди. Нещо, което да символизира нашата мисия – възраждане, но без клишета", посочи Александър Македонски, един от инициаторите на инициативата.

"Ние сме младежка неправителствена организация, която има за цел да върне живота обратно в този красив предбалкански град. Повечето от нас работят и надяваме се, временно живеят извън града, но посвещаваме свободното си време на него", изразиха надеждата си младите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар