Горели са пластмасови отпадъци. Снимка: Dnes.bg

Голям пожар обгази част от Пловдив. Пламъците са запалени умишлено в двора на цех за вани и джакузита. За броени минути огънят обхваща няколко тона пластмасови отпадъци.

„Първо едни големи сажди се появиха, после изтичах да видя какво става и се обадих на 112”, обясни пред Dnes.bg Атанас Чешнигиров, който е очевидец на инцидента.

Той разказва, че на това място преди време се ремонтирали тежкотоварни машини и в земята са закопани вериги на трактори.

По тази причина роми от близката махала редовно копаели за желязо около обекта и крадели от пластмасата. На ден печелили по 150 лева. Охраната на цеха обаче ги гонела и те решили да си отмъстят.

„Те крадат желязо и пластмаса, сигнализираме на полицията, но нищо не става”, оплака се собственикът на цеха Атанас Азмарудас.

Близо два часа пожарникарите се бореха с огненаната стихия. Старата техника на пожарникарите и ниското налягане на водата в района забави гасенето на пожара.

„Замерихме въздуха и установихме, че няма превишено съдържание на опасни вещества и те са в допустимите норми”, съобщи пред Dnes.bg инспектор Васил Димитров от пловдивската пожарна. На място имаше и екип на „Гражданска защита”.

Пожар в двора на този цех се случва за трети път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase