Ирена Узунова. Снимка: архив Булфото

Митница "Свиленград" няма да бъде закрита, съобщи днес Областният управител на Хасково Ирена Узунова, упълномощена да съобщи решението на министъра на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

През следващите 3 месеца служителите на митницата ще бъдат поставени под сериозен мониторинг, който ще констатира компетенциите и професионализма при изпълнение на задължения на работещите там.

"Държавата, Министерството на финансите и Агенция "Митници" ще включат допълнителен ресурс за обучение на всички служители на митницата, които отново ще бъдат тествани", допълни Узунова.

По думите й през последната седмица са водени няколко разговора с шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и финансовият министър Симеон Дянков с цел да се съхранят работните места.

Според кмета на Свиленград и председателя на местния Общински съвет ако митническа администрация бъде закрита, ще бъдат засегнати около 120 семейства.

"Това е последен шанс за Митница "Свиленград", обясни Ирена Узунова. Тя призова администрацията да работи на европейско ниво, за да може хората да докажат, че митницата не е само място за корупционни практики.

Dnes.bg припомня, че преди малко повече от седмица на теста за лоялност 17% от общо 270-те служители са се провалили, а други 40% са признали, че са получавали или прикривали подкупи, и са правили нарушения. Именно тези тестове поставиха под въпрос съществуването на Митница "Свиленград".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase