Снимка: БГНЕС

Стилиян Петров отново ще бъде капитан на “Селтик”. През ноември ще се проведе турнирът “Скотиш Мастърс”. В него ще участват легендите на “Селтик”, “Рейнджърс”, “Абърдийн” и “Дънди Юнайтед”.

Списъкът с останалите футболисти, които ще се включат тепърва ще се изяснява, но капитаните на отборите вече са ясни и Петров е един от тях. Домакините ще бъдат изведени от Ръсел Андерсън, “Рейнджърс” - от Бари Фергюсън, и “Дънди Юнайтед” - от Уилоу Флъд. От “Абърдийн” обмислят да поканят за треньор сър Алекс Фергюсан. Именно от “Абърдийн” стартира кариерата му на треньор.

“Нямам търпение да се видя с моите бивши съотборници и да играя в този турнир. Смятам, че ще донесем много радост на феновете си”, заяви Стилиян Петров в рекламата на турнира, след като билетите вече бяха пуснати в продажба.

Правилата са много прости. Всеки отбор има по 8 състезатели, като на терена са шестима плюс две резерви. Могат да се правят хокейни смени. Първо се играе всеки срещу всеки, като мачовете са по 16 минути чисто време, с две полувремена. Двата най-добри отбора след това играят в суперфинала за трофея.

“За нас е огромна чест да сме домакини на този великолепен турнир в нашата зала. Реално целта ни е да го направим редовно събитие при нас. Това са велики играчи и привличат огромен интерес. Смятам, че нашият град е удобна дестинация за всички отбори”, смята шефът на залата Робин Уорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase