Снимка: БГНЕС

Челси и Манчестър Юнайтед направиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на Висшата лига на „Стамфорд Бридж“ след късна драма и голове в края на Жоржиньо и Каземиро, пишат от Gol.bg

Червените дяволи имаха сериозно предимство до почивката и като цяло заслужаваха да вземат нещо от мача, но необмислени действия от Скот Мактомини едва не ги обрекоха на загуба.

Сините играха консервативно с основна цел да не загубят, като Кепа отново направи серия добри спасявания. В крайна сметка стабилността на лондончани им донесе късно предимство чрез Жоржиньо от дузпа, но в 94-ата минута Каземиро спаси гостите. Така Челси не успя да настигне третия Тотнъм, като има 21 точки, докато Юнайтед е с 20.

В състава на домакините промените бяха 4, като Чилуел, Силва, Стърлинг и Обамеянг се завърнаха вместо Кулибали, Галахър, Хаверц и Броя, от които последните трима бяха на пейката. За Юнайтед Ериксен отново бе титуляр вместо Фред.

Гостите определено започнаха по-добре и в 9-ата минута Шоу стреля, но встрани. Малко след това Антъни накара Кепа да се намесва, а при едно центриране защитниците в синьо се разминаха, но никой от съперниците им не се възползва.

След минути, в които не се случваше нищо особено, Рашфорд остана на чиста позиция в наказателното поле със само Кепа пред себе си, но ударът му бе блокиран отлично от вратаря. Халфовете на Челси определено имаха трудности, а от това страдаше и атаката.

В 34-ата минута само в рамките на секунди Кепа се справи с удари на Рашфорд и Санчо, за да запази вратата си суха. Това накара Греъм Потър да направи тактическа смяна, като извади Кукурея и пусна Ковачич, а домакините заиграха с четирима в отбрана.

Чак в 39-ата минута Обамеянг малко щастливо получи възможност да стреля, но прати топката покрай целта. Малко след това отново Оба опита да преодолее Де Хеа, но не се справи. Секунди преди паузата Фернандеш изведе Антъни, който стреля, но с десния крак не намери вратата и така почивката дойде при 0:0. Бразилецът определено трябваше да се справи по-добре.

През втората част двубоят стана по-равностоен, а головите положения намаляха. Варан трябваше да напусне за домакините поради контузия, която може и да е тежка, а лондончани опитаха да натиснат. В 73-ата минута Маунт центрира от корнер, а Чалоба засече с глава, но в горната част на напречната греда. Това бе най-добрата ситуация за домакините.

Юнайтед отговори с удар на Фернандеш отдалеч, с който Кепа се справи и изби в корнер. В 84-ата минута драмата стана пълна. След корнер Мактомини задържа Броя и го прати на земята, а съдията отсъди дузпа за домакините. Доста глупаво действие от шотландеца, който бе на терена само от няколко минути. Жоржиньо не остави шансове на Де Хеа и го прати в обратния ъгъл – 1:0 за Челси.

В добавените 6 минути гостите  опитаха да стигнат равенството и успяха. В 94-ата минута Шоу центрира, Каземиро стреля с глава и почти прехвъри Кепа, който все пак успя да отклони топката, но тя се удари в страничната греда и премина зад голлинията, макар и може би само с 2-3 сантиметра. Така Юнайтед взе страхотна точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase