Снимка БГНЕС

Шампионът Денвър Нъгетс победи отново в залата на Минесота Тимбъруулвс и изравни серията 2-2 в полуфиналния плейоф на Западната конференция в NBA.

След изоставането с две домакински загуби, Денвър отвърна с две победи като гост и си върна предимството, което има като по-високо поставен в серията тим от редовния сезон. Следва мач №5 в залата шампионите, шестата среща ще е в тази в Минеаполис, а ако се стигне до решаваща, седма, пак Денвър ще е домакин.

Тази сутрин Нъгетс спечели със 115:107, а Никола Йокич показа отново защо бе избран убедително за MVP на сезона. Сърбинът поведе гостите с 35 точки, 7 борби и 7 асистенци, като изглеждаше фокусиран и мотивиран до краен предел. Йокич запази 16 от точките си за последната четвърт, за да покаже кой е лидерът на шампионския тим.

Също тази сутрин Индиана Пейсърс разби Ню Йорк Никс със 121:89 и изравни серията на 2-2, в полуфиналния дуел на Изток.

Тайръс Халибъртън вкара 20 точки за победителите, Ти Джей Маконъл влезе от скамейката и добави 15, а Паскал Сиакам и Оби Топин допринесоха с по 14.

Тук също Никс имаше аванс от 2-0, но след две победи у дома, а след това те бяха върнати от Индиана в неговата зала. Следва мач №5 в "Медисън Скуеър Гардън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase