Снимка: Булфото

Общ преглед
Общо четири лица са задържани от полицията в Бургас след вчерашния мач между Левски и Черно Море. Това каза за "Фокус" старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

В първия случай се касае за сбиване между две лица, което е станало извън стадиона. Лицето предизвикало побоя е задържано от служителите на реда. Вторият случаи е станал рано тази сутрин. Трима фена от София са се опитали да счупят витрина на магазин, за което са задържани от полицията.

Междувременно равносметката на щетите след вчерашния футболен сблъсък отчете над 500 счупени седалки, поражения по тревната настилка и потрошени санитарни възли. Оказа се също, че над 2 хил.сини фенове са дошли в Бургас без да имат билети и до последно се надявали да си закупят на черно или да влязат без тях в стадиона. След като това обаче не се случило те се пренесли на най-близките заведения, където са дали воля на емоциите си.

Други 18 сигнала са подадени от граждани на дежурните телефони в общината. Те са за обърнати контейнери, счупени кошчета, шум и използване на пиротехнически средства в Морската градина и комплекс "Лазур", в който се намира едноименният стадион.

Според Веселин Василев, директор дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към община Бургас щетите на стадион "Лазур" тепърва ще се установяват. По неговите думи, щетите са големи. Василев уточни, че сериозни щетите в града не са нанесени, а са главно на стадиона. Няма сигнали за пътни инциденти след мача.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар