Снимка: Reuters

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не е съгласен с коментара на Гарет Бейл, че испанската Ла Лига е най-силното първенство в света. Според Специалния Висшата лига е №1.

"Бейл е казал това, защото играе там. Аз също бях там. Загубих титлата, но също така я спечелих и съм наясно, че има явна разлика между Ла Лига и Висшата лига”, обясни Моуриньо пред БТ Спорт.

"Да знаеш, че със сигурност ще победиш преди даден мач със сигурност не е най-доброто нещо на света. В Испания всички знаят, че два отбора са над другите”, продължи Жозе, визирайки Реал Мадрид и Барселона.

"Има трети отбор – Атлетико Мадрид, който се справя прекрасно и стана шампион през миналия сезон, което изобщо не е нормално за Примера.

„Но след тези отбори има огромна разлика и затова ставаш шампион със 100 точки и 126 вкарани гола. В Англия е невъзможно да станеш шампион с такива показатели.”

„Ако някой отбор достигне 100 точки и 126 реализирани попадения, това може да значи, че е най-добрият тим в света. Но в никакъв случай не значи, че първенството е най-силното”, отсече Моуриньо.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase