Снимка: Reuters

От Ливърпул поискаха феновете на трибуната "Коп" да размахват червени и бели знаменца, така че да изрисуват с тях петте КЕШ, спечелени от червените, докато двата тима излизаха на „Анфийлд“. Това беше напомняне за феновете и играчите, че Европа е истинският дом на Ливърпул.

Клубът бе аут от Шампионската лига пет години, но някои наблюдатели твърдят, че "червените" могат да спечелят отличието отново още тази година.

Е, наследниците на легендите Кийгън, Далглиш, Сунес и Карагър направиха всичко по силите си, за да не разочароват в тази специална вечер на „Анфийлд“.

Но не им беше никак лесно, пише Оливър Холт от "Дейли Мирър".

"Червените" откриха, че дори срещу отбори като Лудогорец, който е смятан за „боксовата круша“ в група B, в Шампионската лига нямаш право дори на най-малко отпускане.

Още през първото полувреме стана ясно, че българите разполагат с изключително технични футболисти, които умеят да си подават бързо и точно. Това не беше онази лека разходка, която мнозина очакваха. Не беше просто загрявка за "истинските" мачове срещу Базел и Реал.

Всички знаеха, че ШЛ ще предложи нови изпитания за Ливърпул, като натовари допълнително играчите на "червените". Засега не може да се каже, че тимът на Брендан Роджърс се справя особено добре.

Тимът от "Анфилд" не беше достатъчно остър в атака без контузения Даниел Стъридж, чието отсъствие прави напускането на Луис Суарес още по-забележимо. Рахим Стърлинг с лекота свикна с новата сцена, но Ливърпул не успя да откаже съперника и на моменти флиртуваше с пълния провал.

Лудогорец можеше да спечели дузпа през първото полувреме, а 20 минути преди края Роман Безяк преодоля Симон Миноле със свиреп нисък шут, който обаче се отби от гредата. А когато играчът на българите Дани Абало изравни (Марио Балотели бе открил за домакините) в последната минута, това бе напълно заслужено.

Ливърпул не игра чак толкова слабо, просто Лудогорец припомни на "червените", че завръщането в Европа няма да бъде един безкраен триумфален марш. Ще трябват доста усилия, за да може те да излязат от групата си.

Както призна и самият Роджърс, засега неговият отбор е далеч от ритъма и от качествения футбол от предишния сезон.

Петте КЕШ, изобразени на трибуната „Коп“ преди мача, изглеждаха чудесно, но мачът във вторник показа нагледно колко трудно се печелят тези трофеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase