Снимка: Ройтерс

Защитникът на Челси Давид Луис смята, че тимът има отлична възможност да се бори за два трофея през този сезон и да бъде почти толкова успешен, колкото и миналия.

В последно време напрежението в отбора е много високо главно заради отношенията между мениджъра Рафа Бенитес и феновете. Наскоро испанецът призова феновете да престанат с негативното отношение, защото пречат на тима в борбата за място в Топ 4.

Сега обаче на Челси предстоят два мача извън Висшата Лига. Първо е гостуването на Стяуа в осминафиналите на Лига Европа, а след това е визитата на Манчестър Юнайтед за купата на Англия.

"Това е страхотна възможност да спечелим още една европейска титла", заяви Давид Луис на пресконференцията преди мача със Стяуа.

"Миналата година спечелихме Шампионската Лига и хората бяха щастливи. Но сега те отново са гладни за успехи. И в голям отбор това е начинът, по който трябва да мислим".

Същевременно бразилецът не забравя и предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед. След отпадането на "червените дяволи" от Шампионската Лига купата на Англия ще се превърне в още по-важна цел за тях. Според Луис обаче проблем  за Юнайтед може да е поразклатеното самочувствие.

"Трудно е, след като си бил елиминиран от страхотен турнир като Шампионската Лига, защото самочувствието ти не е същото".

"Щастието в сърцата на Манчестър Юнайтед няма да бъде там и Челси може да използва това, за да спечели мача в неделя. Юнайтед ще играе на свой терен, но някои от играчите и феновете ще си мислят "това не е Шампионската Лига" и това ще ги затрудни да излязат със същата форма".

Луис коментира и отношението към своите сънародници в отбора Рамиреш и Оскар, които за разлика от него са доста по-тихи и скромни.

"Всеки ден се опитвам да помагам на Оскар относно притеснителността му. Казвам му, че е невероятен футболист, с талантът да направи разликата във всеки мач. Казвам му да е щастлив и да се довери на футбола си".

"Някои играчи имат нужда от това. Работата ми е да вдъхвам самочувствие на момчета като Оскар. Той е много стеснителен, но аз му казвам "хайде, имаш качествата да бъдеш в  отбор с най-добрите играчи на света и имаш възможност да покажеш това".

"Някои момчета в Бразилия нямат този шанс. Те имат качествата, но нямат шанса да дойдат в Европа и да покажат на света колко са добри. За това му казвам "Хайде, не се притеснявай, покажи качествата си".

"Той е младо момче, което иска да се учи всеки ден. Всеки мач той е по-интелигентен. Той се впуска в мача и чака момента, в който да реши нещата".

"В началото той беше толкова развълнуван, че искаше да пробва всичко. Искаше да стреля с първия досег до топката. Сега е по-зрял. Имаме нужда от това момче дълго време в Челси".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase