В скандал с кражба на шампоани беше забъркан бившият левскар Гара Дембеле. Настоящият му клуб Фрайбург изгони Ясин Абдесадки след тази случка.

Двамата с Гара делели една стая в Кьолн при гостуването на едноименния тим. Абдесадки е обвинен, че свил шишетата с шампоан от две стаи. Версията на играча е друга.

Според адвоката му Вернер Шуриг Ясин е искал да се изкъпе, но шампоанът в банята му бил свършил. Затова отишъл в съседната стая и пред погледа на съотборниците си Хайко Бутшер и Джонатан Шмид взел тяхната опаковка.

В това време обаче съквартирантът му Дембеле слязъл на рецепцията и поръчал две нови опаковки. Като напускали хотела, футболистите взели със себе си шампоана.

Абдесадки вече е завел дело срещу клуба заради уволнението, така че шампоаненият скандал отива пред съда.

Гара Дембеле чупеше рекорди след всяка среща с екипа на Левски миналия шампионат. След като бе продаден на Фрайбург обаче, нещата се промениха.

Гара е твърда резерва на Папис Сисе, а статистиката е направо унищожителна за нападател, който е вкарал 36 гола в 39 срещи преди сезон. В Бундеслигата Дембеле има общо 12 двубоя, а изиграните минути са точно 190. Това са средно по 16 минути на мач.

Твърде малко за третия най-добър реализатор в Европа за 2010/2011, при положение че отборът ти се нуждае именно от попадения.

За тези 12 мача Гара Дембеле отбеляза само един гол - срещу Хофенхайм (1:1), с което донесе важна точка в актива на Фрайбург, а тя може да се окаже решаваща за крайното класиране през пролетта.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase