Снимка: Facebook

Възмутени граждани показаха във Фейсбук, че пътеките към Витоша, които се ползват от поколения софиянци, са преградени с ламарини. Поставен е и надпис "Частен имот", който да предупреждава желаещите да стигнат до планината да изберат друг маршрут.

Заграждат се подходите към планината над бившия бар Шишарка към Белята вода, което означава, че повече няма да може да се минава от там, съобщават от stolica.bg.

"Безобразията в държавата продължават. Видно е, че трябва задълбочена проверка как са придобити тези имоти", коментира Любомир Божилов. Гражданите съобщават и че в района се извършва масова сеч в частния имот. Не е ясно дали от район Витоша са дали разрешение за изсичане на гората. 

Преди дни местните жители сигнализираха и за проблем с река Княжевска, от която се носи силна миризма на нефт. Опасенията на живеещите в близост са, че в реката се изливат токсични вещества. Министерството на околната среда и водите съобщиха, че проверка по случая е направена, а резултатите са показали, че действително водите са замърсени.

Не е установен обаче източникът на замърсяването. От министерството очакват отговор от кмета на район "Витоша" Зарко Клинков, към когото е подадена информацията за проверката. Хората припомнят, че преградените пътеки към Витоша се намират на територията на парк Княжевска борова гора, която е публична общинска собственост. Войната със собствениците на реституирани имоти на територията на парка се води от години, но засега губят само столичани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase