Снимка: БГНЕС

Столична община контролира пренареждането на жълтите павета в района на Народното събрание. Постоянно има наши служители, които наблюдават ремонтните дейности, заяви зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, който инспектира пренареждането на емблематичната настилка.

Той уточни, че пренареждането е стартирало преди десетина дни. По думите му вече се полагат и самите павета. Пътната основа е изпитана за четвърти път от началото на ремонта, допълни Джоргов.

Той посочи, че е по-важно качеството, отколкото срока. Заместник-кметът добави, че не се бърза, но целта е ремонта да е приключил до първия учебен ден - 15 септември.

Джоргов изрази надежда този път паветата да бъдат наредени качествено. Има достатъчно хора на обекта, те работят сутрин и вечер заради жегите, каза още той.

Към момента нарушения не са установени.

Припомняме, че през миналата година бе извършен ремонт на паветата в района на Народното събрание. Само седмица след приключване на ремонтните дейности част от паветата се разместиха. Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди ремонт на ремонта и наложи глоба на изпълнителя. Европрокуратурата също подхвана ремонта на емблематичната настилка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase