Снимка БГНЕС

Една от мерките срещу жегите в София днес предизвика множество проблеми за столичани.

Причината - оказва се, че при миенето на столичните улици бяха премествани принудително автомобили, паркирани по пътя на миещите екипи. Собствениците им се оказаха първо изненадани, а след това - разгневени от това, че дори телефонът на Центъра за градска мобилност не е работил през част от деня, съобщава Нова тв.

Милена е продуцент в Нова тв и както обикновено, тръгва към работното си място. Натъква се на неприятна изненада – колата ѝ липсва. Когато започва да обикаля квартала в търсене на автомобила, съграждани я уведомяват за принудителното преместване във връзка с почистването на улиците. Милена опитва да се свърже с Центъра за градска мобилност.

„В рамките на един час никой не вдигаше на този телефон. Така и не ми вдигнаха“, заяви Милена Цветанска, продуцент.

Оказва се, че предупреждение има - бележка, поставена на близък магазин. „Първо- не смятам, че това е добро място за информацията, свързана с това почистване на улиците, което иначе е много хубаво. И второ – ако ти си пострадал и колата ти е вдигната, няма как да разбереш къде е паркирана“, посочва Милена.

Тя успява да открие автомобила си, след като случайно се натъква на служители на Център за градска мобилност, които вдигат друга кола.

„Имаше една информационна кампания. Миенето започна от преди повече от месец. Ние сме го обявили, както на сайта на Център за градска мобилност, така и на сайта на Столична община. Ден по ден са посочени каретата, където ще се случва миенето на тези улици“, заяви Ивайло Симеонов, ръководител сектор „Контрол, паркиране и принудително преместване“, ЦГМ.

Улиците се мият през деня, от 7:30 до.

„На ден се преместват над 200 автомобила. В същото време имаме и десетки други сигнали и може би заради това се е получило това нещо - да не се вдигне телефонът веднага“, казва Симеонов.

Системата за почистването на уличното пространство в София все още е в процес на разработка. Целта е София да се превърне в една по-чиста европейска столица, заявяват от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase