Общ преглед
Тържественото заседание на Столичния общински съвет за Деня на София премина под знака на предстоящите избори за кмет и общински съветници, а премиерът Бойко Борисов, който е и бивш градоначалник на столицата, избра социалната мрежа Facebook, за да честити празника.
Още по темата

"Честит празник на софиянци и на всички именници! Гордейте се с града си, който е един от най-древните, но и един от най-бързо развиващите се!", написа той.

А според столичната кметица Йорданка Фандъкова, която се кандидатира за още един мандат, няма битка за София, има работа за София, защото градът ще го има и след изборите.

 "Градът ни празнува с вярата, надеждата любовта и мъдростта. Вече девета година имам честта да произнасям празнично слово пред вас. Тази година искам да говоря за отговорността, която всички носим пред нашия град и хората. Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя", започна приветствието си тя.

"Живеем във време, в което всичко може да е казано, а утре да се отрече. Нашата задача винаги е била да мислим за града, защото него ще го има и след изборите, а софиянци не са средство и залог на партийни игри. Важното е да има принципи и решителност. Няма битка за София, има работа за София. Нека с любов и мъдрост работим за града си", призова кметицата.

Според лидера на опозицията в местния парламент Калоян Паргов от БСП битката ще е за решения и политики.

Той призова участниците в кампанията преди изборите да не използват като водещ езика на омразата

Според него в политиката е по-важно понякога не какво си направил или казал, а с какво усещане си оставил хората.

"Дано в този мандат, използвам позитивна насоченост, без значение кой в каква позиция е, да сме успели малко от малко и да оставим хората с добро усещане за София. Пожелавам на всички софиянци да са живи и здрави. И нека колегите, с които скоро ще се впуснем в предизборна кампания, да работим в името на столицата - партийните пристрастия не интересуват софиянци", добави още Паргов.

А председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков призова на предстоящите избори софиянци да избират мъдро.

"Ние в СОС се опитахме да работим достойно за София. Пред нас се изправиха немалко проблеми, не един и два сложни казуса трябваше да бъдат решени, но формулата за търсене на консенсус по всеки въпрос и за вслушване в разумните предложения на гражданите и съветници доказа, че работи в полза на града. Ако разговора в София се провежда в плоскостта на ясни политики и предложение, то тогава всички ние като граждани на София ще спечелим. Нека заедно почитаме нашия град. Честит празник на всички и на добър час", каза Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар