Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

5 месеца, след като беше взето решение за премахването на прословутите "перки" по "Графа", вчера започна демонтажът на каменните блокове и замяната им с чугунени колчета. Те са с височина 60 см.

Още по темата

Това е втората смяна на ограничителите по улицата. Първите съоръжения бяха подменени през декември миналата година заради големината им. От общината тогава се мотивираха, че заради размера им много хора ги използват за сядане.

Още с поставянето на "перките" по "Графа" през март се появиха проблемите. Оттогава досега се случиха десетки инциденти с пострадали, включително и жена, която си счупи ръката. В началото на тази седмица пък мъж изкърти с крик перки, тъй като жена му пострада тежко.

"Подмяната на ограничителите започна вчера от ъгъла на улицата с "Шести септември" до ул. "Раковски". След това ще продължи и в останалите участъци", каза директорът на "Транспортна инфраструктура" в СО Васил Начевски.

По думите му за подмяната на всички стари ограничители по улицата са необходими около 600 колчета. В момента са пристигнали 200. Очаква се и останалите да бъдат налични в най-кратък срок.

"Цената на един болард (чугунено колче) е 88 лв. без ДДС. Демонтажът на "перките" и поставянето на основите, на които ще бъдат хванати колчетата, ще бъдат извършени и за сметка на строителя, а общината ще заплати само болардите", отбеляза Начевски пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase