Снимка: Bulgaria ON AIR

Общината търси варианти за разрешаване на казуса със спорния строеж на небостъргач в столичния квартал "Стрелбище". Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков, който представи и плановете за развитие на София. Те включват и удължаване на сегашните линии на метрото към Симеоновския лифт, Студетнски град и "Слатина".

Около 800 са забавените преписки от кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, арестувана миналия месец за подкуп, обяви главният архитект на София.

Срещу самия Здравков също започна разследване на прокуратурата заради отказа му да изпълни съдебно решение, с което да даде зелена светлина за изграждането на небостъргач кв. "Стрелбище". За разследването срещу него той научил от медиите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Наказателното постановление е в последствие на две глоби, които са наложени, един път за 1000 и един път за 13 000 лева. Втората глоба по делото е била платена с общи средства от общинските съветници в Столичния общински съвет.

Според Здравков решение по казуса може да има. А междувременно плановете на главния архитект са насочени към това столицата да стане град за хората.

Част от стъпките вече са предприети, а именно – ограничаване на паркирането в централните части на столицата и обособяването на пешеходна зона от площад "Света Неделя" до булевард "Витоша".

Главният архитект обеща и разширяване на метрото по Околовръстния път към лифта в Симеоново. В момента текат разговори със собственика на терена, откъдето трябва да мине метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase